sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Rannalle!

Kesän lähestyessä hitaasti mutta varmasti, lämpimien säiden ilot palaavat pikkuhiljaa kuvioihin. Tästä päällimmäisenä esimerkkinä lausuttakoon se, että Johanna on parisen kertaa vienyt Hetan uimaan Hampstead Heathiin. Kyseinen upea ulkoilualue on ajan mittaan osoittautunut yhä monipuolisemmaksi, ja koirille paikka lienee vähintään yhtä mieluisa kuin ihmisille.

Viime viikonloppuna serkkupoikani Kallen kanssa seurattu fudismatsi Crystal Palace vs. Leicester City koettiin niin ikään kesää lähenevissä tunnelmissa, huolimatta siitä että kotijoukkue Palace sai tyytyä tasapeliin Leicesterin kanssa. Palacen taival jatkunee siis edelleen maan toiseksi korkeimmassa liigassa, vaikka promootio oli tällä kaudella erittäin lähellä. "Come on, you Palace!"

Torstaina kaupungissa vallitsi reipas +20 asteen sää, ja lämmin tuuli tuntui hyvältä. Sittemmin elohopea on kuitenkin painunut alaspäin, ja sunnuntaina Brightonissa vietetty päivä vaati jo talvisempaa pukeutumista. Tunnin junamatka kävi osin läpi kauniin maaseutumaiseman, ja perillä odotti viktoriaaniselta huvittelulta ja myöhäishippiydeltä tuulahtava vilkas pikkukaupunki.

Entinen kuninkaallinen residenssi Royal Pavilion oli selvästi vetänyt vaikutteita Imperiumin kulta-ajoilta. Pihalla heilui ilmeinen hippi ja hulahula-vanne.

Ranta oli pitkä ja nätti. Hiekan sijaan jalkojen alla kalskahteli pyöreiden kivien patja.

Merelle ulottuva pitkä laituri, The Pier, toimi alustana mm. pienelle huvipuistolle.

Kaikenkaikkiaan ranta-alueesta tuli hieman mieleen Nizza, vaikka keskimääräinen tallaaja on Brightonissa toki eri henkinen. Tänne lienee palattava kesän myötä tositoimiin eli uimaan.