tiistai 19. helmikuuta 2013

Näillä mennään

Tekemistä on taasen riittänyt. Ystävien tapaaminen ja erinäiset riennot kaupungilla tasapainottavat arkista puurtoa joka vie kohti pikkuhiljaa orastavaa kevättä. Sää on ailahdellut voimakkaasti, noin kymmenestä asteesta nollan pintaan. Kun on kylmä ja kostea on todella kylmä, mutta pahin talvi lienee jo taittunut.

Hyvä ystävämme Aksel saapui suureksi iloksemme Imperiumin helmaan, ja vielä samoille seuduille kanssamme. Olemme tavanneet miestä niin Lontoossa kuin hänen omilla kotikulmillaan Guildfordissa. Menneenä sunnuntaina teimme yhteisen ystävämme Juhan johdolla keväisen ekskursion Hampsteadiin. Kylämäinen yläluokan asuinsija tarjosi kulkijoille nähtävää ja juotavaa.

Kulttuurisektorilla viime viikkojen merkittävin kokemuksemme oli Harold Pinter Theatren esittämä itse Pinterin kirjoittama näytelmä Old Times West Endissä. Näytelmä oli vangitseva, ja loppua kohti se muuttui lähes lynchmaiseksi puolipainajaiseksi. Naispääosaa esitti elokuvasta English Patient tuttu Kristin Scott Thomas.

Ystävämme Niko ja Taika kutsuivat meidät tutustumaan Ealing Broadwayn seutuun. Eloisa ja kaupunkimainen alue tarjosi viihtyisän miljöön hauskalle iltapäivälle. Jälleen oli hienoa tahkoa muiden ulkosuomalaisten kanssa uuden kotimaan ihmeitä. Heta jäi kotiin talovahdiksi tällä kertaa, vaikka isäntäparin lähipubin dalmatialaisesta olisi varmasti saanut seuraa.

Töissä jatkuu armoton mutta syksyyn verrattuna työtunneiltaan rutinoituneempi paahtaminen. Laitoksen väki oman ryhmän ulkopuoleltakin alkaa tulla tutuksi. Täältä löytyy sitä kuuluisaa osaamista josta ammentaa.