sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kierros kaupungilla

Portobello Road Market on kuuluisa tori Notting Hillissa. Toissalauantaina suuntasimme siis sinne. Tarjonta niin ruuassa kuin tavarassakin oli laaja, mutta meininki ei erityisemmin sytyttänyt tunteen paloa suuntaan tai toiseen.

Emme suinkaan olleet ainoat paikalle saapuneet, ja puolenpäivän aikaan tungos alkoi olla melkoinen. Pakenimme lähikatujen rauhaan.

Iltapäivällä talsimme etelään Kensington High Streetille, missä kohtasimme ystävämme Ilonan ja Alen. Luottopaikka, Kensington Courtin italialainen Arcadia, tarjosi suojaa viheliäisen kylmältä säältä. Lounaan jälkeen kävelimme Kensington Gardensin reunamaa pohjoiseen, ohi monien vakuuttavien suurlähetystöjen ja muiden komeiden talojen. Nämä kadut eivät kuulu keskiluokkaisille.

Sunnuntaina saimme nauttia Akselin ja Suvin seurasta. Tayyab'sin antimilta jatkoimme Knightsbridgeen Harrodsille. Rullaportaikkojen lomassa esiintynyt oopperalaulaja nostatti tunnelmaa, ja Pet Kingdom -osasto häkellytti valtavalla valikoimallaan. Viikonloppu päättyi seesteisiin half pinteihin, tällä kertaa Hyde Park Cornerin kulmilla.

Ystäväni Kalle kutsui meidät mukaan suomalaisten olutharrastajien pubikierrokselle, ja vaikka Johanna päätyi paahtamaan graduaan tällä kertaa, itse sukelsin mukaan reissulle. Borough Marketin The Rake -pubista alkanut päivä vei läpi panimojen ja baarien, ja jälleen sain kokea uutta ja ihmeellistä.

Heti kierroksen alkupäässä suuren vaikutuksen teki The Kernel -panimo, joka sijaitsi Bermondseyssa kivisen junasillan kaarien sisällä. Panimon kerrassaan erinomaista olutta nautittiin suoraan pakkaamossa, kokoontaitettavilta pöydiltä pahvilaatikkojen seassa.

Reittimme suuntautui myös niinkin kauas kuin Stratfordiin, olympiakylän kupeessa sijaitsevaan Tap East -panimoon. Camden Brewery pohjoisessa vaikutti tiukentaneen konseptiaan viime kesän visiitistä. Tämän ja henkilökohtaiseksi suosikikseni muodostuneen Brew Dogin väliin mahtui yksi monista amiraali Nelsonin kunniaksi perustetuista pubeista, The Admiral. Täällä vallitsi erityisen kotoisa tunnelma, aidon takkatulen kera.

Eustonin aseman ja siten työpaikkani edustalla seisova Cider Tap / Euston Tap -duo toimi myös mainiosti. Ensimmäinen näistä tarjosi jylhää maalaistunnelmaa.

Sunnuntaina vastassa oli irlantilainen kansanjuhla St. Patrick's Day. Tapasin viikottaisen pub quiz -porukkani joviaalit kiwit eli uusseelantilaiset Cityssa, jossa tiskin takaa annettiin Guinnessia ja asiaankuuluva hattu kaupan päälle. Vaikka ilmassa oli potentiaalista vappuhenkeä, päädyin viisaasti ajoissa kotiin.