tiistai 22. heinäkuuta 2014

Urheilua

Kesäkuu tuotti ilmoille erään lempipanimoistani skotlantilaisen BrewDogin erikoistuotteen nimeltä Hello My Name Is Päivi. Tarinan mukaan olut on nimetty itse pohjoisen poliitikon kunniaksi, vaikkei ehkä aivan yhtä raskauttavin perustein kuin aiemmin julkaistu olut Hello My Name Is Vladimir. Ryhmämme jatko-opiskelija James on suuri craft beer -intoilija, joten päätimme toimia yhteisten intressiemme hyväksi ja suunnata koko porukan voimin Hello My Name Is Päivin julkistamistilaisuuteen Camdeniin eräänä helteisenä perjantaina. Ilta oli menestys, ja kyseinen olut todettiin kansainvälisen raatin voimin lähes yksimielisesti varsin mainioksi joskin kovin vahvaksi keitokseksi. Harvoin sitä saa tyrnimarjoilla maustettua olutta maistaa, suosittelen lämpimästi.

Vaihdettuani ketjut pyörääni kesän alussa, jouduin surukseni toteamaan että aivan saumatonta meno ei ollut vieläkään. Siten vaihdoin alan harrastajien suosituksesta myös pyöräni takarattaat eli takapakan uuteen, ja sillähän homma lähtikin pelittämään. Tuntuu kuin alla olisi kokonaan uusi ratsu, niin sulavasti käy polkeminen Pohjois-Lontoon ja läheisen maaseudun rosoisilla asfalteilla. Lenkit ovat rullanneet lyhyen aikaa varsin säännöllisesti, ja pyrin pitämään saman tahdin yllä. Jos hyvin käy työrintamalla, en sulje pois mahdollisuutta ajaa jonkin aikaa hautomani kolmen päivän matka Lontoosta Pariisiin alkusyksystä.

Jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuja oli hauska seurata, niin pubissa kuin kotonakin. Kannatin Saksaa alusta saakka, enkä sitä joutunut katumaan. Englannin taival oli lyhyt ja rosoinen. Paikalliset natiivit tuntuivat silti nielevän lopputuloksen yllättävän tyynesti. Ilmeisesti tapana ei ole ladata suuria odotuksia Imperiumin pääkallovaltion maajoukkueeseen, mutta tällä kertaa sentään Wayne Rooney pääsi vihdoin avaamaan maailmanmestaruusmaalipörssinsä. Itse kannatin ylpeästi Englantia aina joukkueen pelatessa.

Kisoista jäi valitettavasti mieleen itse loistavan yleistunnelman lisäksi myös se seikka, että maailmanmestaruusjalkapallossa "filmataan" häikäilemättä, viimeistä joukkuetta myöten. Ovensuukyselyjen mukaan tämä häiritsee itseni lisäksi myös monia muita katsojia, mutta minkäs teet, näillä mennään.

Kävellessäni Muswell Hillissa parisen viikkoa sitten, odottaessani kihlattuni saapumista Spitalfieldsin kirpputoreilta, huomasin että syyskuun suurta äänestystä varten tehdään vaalityötä myös täällä etelässä. Itse en asiaan osaa ottaa kantaa, eikä sitä minulta kysytäkään. Olen kuullut englantilaisen ja skotin vastustavan Skotlannin itsenäistymistä ja pohjois-irlantilaisen kannattavan sitä. Hyvä niin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu