maanantai 4. maaliskuuta 2013

Puuhailua ja parantelua

Mussea vierustava Highgate on sekin viihtyisä pohjois-lontoolainen kylä. Johanna ja minä olemme kukin pyörineet näillä kulmilla jonkin verran tahoillamme, mutta toissa lauantaina päätimme varta vasten tehdä Highgatessa kierroksen.

Ensimmäinen stoppi oli italialainen Papa Del's, joka on sattumalta työmatkani varrella. Hipster-henkinen ja rento ravintola oli selvästi lapsiperheiden suosiossa. Vanhemmat tilasivat brunssiensa rinnalle kuplivaa ja kuohuvaa. Ruoka oli hyvää ja kohtuuhintaista.

Tästä jatkoimme viereiseen Jackson's Lane -kulttuurikeskukseen, joka on rakennettu vanhaan kirkkoon. Sisällä vallitsi yhdistetyn nuorisotilan ja taidekeskuksen meininki. Tarjonta vaikutti mielenkiintoiselta (esim. 'fine diningia' ja samanaikaista pöytien seassa tapahtuvaa tarinankerrontaa) mutta ehkä liian kokeelliselta. Jatkoimme matkaa.

Highgate Villagen kupeessa oleva Waterlow Park oli vaikuttava puisto, joskin kesällä vehreä kukoistus teki tästä alueesta vielä hienomman. Jatkoimme matkaa The Old Crowniin half pinteille. Tähän väliin onkin lyhyesti ylistettävä half pintin eli puolikkaan tuopin konseptia.

Puolikkaan annoksen hinta on karkeasti puolet kokonaisesta, eli tyypillisesti varsin kohtuulliset 1-2 puntaa. Jos ensisijaisena tavoitteena ei ole humaltuminen, kannattaa tätä vaihtoehtoa kokeilla. Pubissa on kevyempää käydä läpi eri olutlaatuja, ja pienemmänkin lasin äärellä istuu rauhassa hyvän tovin, kuin kokonaisen tuopin kanssa konsanaan. Kaiken lisäksi lasi istuu mukavasti käteen. Suosittelen!

Pari viikkoa sitten Heta loukkasi tassunsa Coldfall Woodissa leikkiessään. Anturaan syntynyt syvä haava paljastui vasta kotimatkalla, kun veri tahrasi asfalttia. Kun repeämä ei puhdistamisesta ja paketoimisesta huolimatta muutamaan päivään näyttänyt merkittävästi paremmalta, kävimme parin korttelin päässä sijaitsevassa eläinlääkärissä näyttämässä tassua. Tikkaaminen nukutuksella olisi ollut huikean kallis operaatio, joten päätimme jatkaa kotihoitoa. Lepo ja puhdistaminen ovat alkaneet vihdoin tepsiä, ja nyt kävelylenkitkin ovat jo pidempiä. Tilasimme netistä suojakengän tassua varten, jotta ulkona liikkuminen on sujuvampaa.

Pääsimme menneenä viikonloppua saunomaan. Lontoon suomalainen kirkko tarjoaa kellarissaan privaattisaunan kahdelle hintaan 20 puntaa. Löyly oli varsin hyvä, eikä tiloissa muutenkaan ollut juuri valittamista. Saunan jälkeen nautimme kotiruokalounaan ruisleivällä hintaan kuusi puntaa per henki. Hyvästä hinta-laatu-suhteesta on pakanankaan turha valittaa.