maanantai 3. syyskuuta 2012

Toimintaa

Ystäväni Artur tuli viikonlopuksi kaupunkiin. Vietimme railakkaat pari päivää Arturin kaupungissa asuvan opiskelukaverin Kevinin kanssa. Ohjelmaan kuului mm. yöelämään tutustumista Camden Townin suunnalla, missä vallitsi suurimmaksi osaksi varsin hyvä meininki. Lisäksi Borough Market tuli vihdoin nähtyä koko loistossaan. Se oli vaikuttava kokemus.

Töissä hommat etenevät järjestelmällisesti kohti ensimmäisiä tuloksia siitä, mitä tapahtuu rauta-atomien elektronikuorille äärimmäisessä paineessa maapallon sisällä ja mitä se merkitsee ympäröivän mineraalin ominaisuuksille. Aihe on totaalisen mukaansatempaava. Nyt kun tutkimuksen rinnalla ei ole opetusta eikä Linux-ylläpitoa, itse pääasiaan voi myöskin keskittyä aivan eri tavalla kuin väitöskirja-aikoina.

Samalla on todettava, että etenkin jälkimmäinen edellä mainituista jatko-opiskeluajan 'nakeista' on täällä UCLssa osoittautunut liki korvaamattomaksi opiksi. Niin omalla koneellani kuin käyttämilläni supertietokoneilla, laskennallisten työkalujen tehokas valjastaminen vaatii armotonta Linux-osaamista. Käsityö on virheille altista ja tolkuttoman tehotonta, joten skriptaamista ja kunnollista dokumentointia tulee käyttää niin paljon kuin mahdollista. Laskennallinen urakka on tehtävä mahdollisimman läpinäkyväksi, jotta virheiden eliminointi onnistuu tehokkaasti ja etteivät mielenkiintoiset yksityiskohdat katoa typistettyjen lopputulosten taakse.

Viikonlopun ympäristössä turvauduin pariin otteeseen takeout-ruokaan. Olen jonkin aikaa elänyt käsityksessä että kaupungin perustarjonta kaakkois-aasialaisessa ruuassa kalpenee Helsingin rinnalla, mutta Finchleyn pääkadulta löytyvät vietnamilainen Vy Nam ja intialainen The Balti tarjosivat hyvään hintaan aivan mainiota ruokaa. Molemmista riitti kolmeksi illaksi syötävää.