tiistai 16. huhtikuuta 2013

Elämää ikkunan takana

Vaikuttaa siltä että routainen talvi on vihdoin takanapäin. Tästä todistavat reilusti yli 10 asteen päivälämpötilat ja hieman alle 10 asteen yölämpötilat, joiden yhteisvaikutuksen ansiosta olemme saaneet kytkeä lämmityksen pois päältä kotona. Hyde Park on todettu toimivaksi piknik-paikaksi, ja lähipubissamme Maid of Muswellissa olemme päässeet testaamaan mainion puutarhaterassin. Uskomattoman nopeasti ilma vihdoin pompsahti koleasta lämpimähköön kun aika oli kypsä. Eläköön Imperiumi ja sitä tuudittava ilmasto!

Johanna kolusi graduaikoinaan lähimmät kirjastomme perusteellisesti läpi, ja näiltä ajoilta on tavaksemme jäänyt vuokrata viikottain elokuvia kotiin katsottaviksi. Leffojen aiheet ovat osuneet useasti itse saarivaltioon, ja erityisen viihdyttäviksi ovat osoittautuneet pitkän linjan englantilaisen ohjaajan nimeltä Ken Loach elokuvat. Viskin ihmeistä ja Glasgown lähiöistä kertova Angels' Share ansaitsee erikoismaininnan tällä saralla. Myöskin on mainittava, että Ricky Gervaisin viimeisin sarja Derek on todettu mitä mainioimmaksi ja koskettavaksi.

Yksi suuri etu UCLsta työnantajana on pääsy yliopiston omiin pubeihin, jotka sijaitsevat aivan Bloomsburyn päärakennuksen kupeessa. Hintataso pubeissa on selvästi ympäröivää maailmaa alhaisempi, ja asiakaskunta on keskimäärin nuorekasta, halusi sitä tai ei. Viime viikolla kokoonnuimme kiwi-porukan ja Johannan voimin Huntley-nimiseen pubiin aivan toimistoni alakerrassa. Täällä oli hyvä tahkoa Trivial Pursuitia, jonka voittajat aateloitiin olutkannun sijaan GTllä. Voitonlaulu oli paikallaan.

Töissä kierrokset lisääntyvät tasaisesti. Kierrettyäni paikallisia seminaareja riittävästi, on kesäkuun alussa vihdoin ensimmäisen maapallon fysiikan konferenssin vuoro. Laskujen tahkominen on tuottanut tulosta, ja vakan alla julkaisemista odottaa erittäin kiinnostavia tuloksia. Pian on lopetettava hiominen ja aloitettava kirjoittaminen.