sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kohti valoa

Menneeseen pariin viikkoon on mahtunut runsaasti toimintaa. Viime viikonloppuna saimme nauttia Johannan siskon Elinan ja hänen puolisonsa Samuelin seurasta. Ohjelmaan kuului mm. varsin tunnelmallinen marokkolainen ravintola Momo aivan Regent Streetin kupeessa, toimiva standup-keikka Monkey Business -klubilla Belsize Parkissa, sekä edelleen korkeaa standardia intialaisessa ruuassa edustava Tayyabs. Viimeiseen paikkaan veimme rohkeasti omat oluet mukaan tälläkin kertaa. Alkupaloina tarjotut lihavuoret vakuuttivat jälleen.

Töissä tahti on alkanut kiristyä vuoden päästyä käyntiin. Seminaarit pyörivät armotta, ja toimivaksi todettuun tapaan ilmoittauduin puhujaksi pariin mokomaan alkukeväästä. Torstaina jätin koneet hetkeksi jauhamaan ja läksin huvikseni kuuntelemaan viikottaista tähtitieteen seminaaria. Puhuja oli ns. alan mies, jonka esityksen ydinsanoma oli selkeä: alati kasvavan havaintoaineksen perusteella lähes kaikkien tähtien ympärillä on planeettoja. Siinä selkeä 'take home message' jonka kanssa painuin takaisin mallintamaan planeettojen sisuksia.

Viikolla korkkasimme ystävämme Juhan kanssa Southbank Centren Royal Festival Hallin Esa-Pekka Salosen luotsaaman London Philharmonian konsertissa. Alkupuoliskon Lutoslawski tuskin olisi pudonnut edes Ilkka Malmbergille, mutta toisen puoliskon Ravel iski suoraan. Välitauolla nautimme lasilliset Thamesille aukeavalla terassilla, josta näkymä kaupunkiin oli henkeäsalpaava. Toimivan parvekepaikan hinta oli 20 puntaa. Tänne on palattava.

Perjantaina matka kävi kohti jo tuttua ja tälläkin kertaa vakuuttavaa Vortex Jazz Clubia. Vuorossa oli 'New Dutch Swingia' soittava alallaan kovan nimen poppoo, jonka meininki ailahteli abstraksista free jazzista standardien leppoisaan käyntiin. Tunnelma yleisössä oli melko harras, mutta keikan jälkeen ilmapiiri klubilla muuttui reteämpään suuntaan.

Äiti saapui viettämään kanssamme hauskan lauantaipäivän Musseen. Sää oli kolea muttei estänyt reipasta kierrosta kulmillamme. Maid of Muswellin ruoka oli edelleen keskimääristä pubimättöä parempaa, ja baarinpitäjä kaipaili Hetaa, joka otti päiväunet kotona tällä kertaa. Tuliaisina saamamme mm. Fazerin sininen on tehnyt kauppansa.

Viikon päätteeksi Ilona ja Ale hurauttivat luoksemme Musseen pitkälle lounaalle. Hauskaa oli, ja saimme vinkkejä äskettäin ilmenneeseen ja hieman työtä aiheuttaneeseen asuntomme homeongelmaan. Kostea saari on haastava ympäristö pienelle ja tiiviille kaksiolle, mutta kyllä tästä selvitään. Toissailtana hajonnut suihkumme korjattaneen viimein huomenna, jolloin kesämökki-tyylinen peseytyminen loppuu. Vuoden takuu tässä 'power shower'-laitteessa on kuulemma juuri umpeutunut.