maanantai 7. tammikuuta 2013

Siirtymä

Joulu sujui mainiosti perinteisin menoin talvisessa miljöössä Suomessa. Välipäivien aikana tyhjensimme ja puunasimme tutun ja turvallisen Pengerkatu 13 asunnon. Vanhan kotimme olennainen sisältö sijoitettiin ympäri Etelä-Suomea, ja avaimet luovutimme vuoden viimeisenä päivänä. Intensiivisen joulumuutto-ajanjakson päätteeksi taisteluväsymys painoi jonkin verran, ja vuosi vaihtui lopulta rauhallisissa tunnelmissa Katajanokalla.

Palasin Imperiumin helmaan heti vuoden alussa, ja perheemme nuorukainen lensi paikalle perjantaina. Matkaväsymys painoi nelijalkaista kulkijaa. Päästyämme perille Muswell Hilliin Heta hotkaisi alas ruokansa, joi suuren määrän vettä ja rojahti raskaaseen uneen. Ei ole lentäminen helppoa koirallekaan.

Seuraavana päivänä lähdimme tutustumaan jo pintapuolisesti aiemmin tsekattuun Coldfall Woodiin. Kyseinen noin kilometrin päästä löytyvä metsikkö on loistava paikka ulkoilla. Alue on paikallistiedon mukaan todella muinainen ja säilynyt jokseenkin alkuperäisessä muodossaan. Varjoisaa kumpuilevaa maastoa peittää sankka lehtikerros.

Puistossa kulki jonkin verran ihmisiä minun lisäkseni, mutta ei kukaan ilman koiraa. Täällä tuli vihdoin avattua keskustelua paikallisten kanssa. Sain mm. kutsun tulla tutustumaan alueen juoksukerhoon sekä joukon vinkkejä muista ulkoilualueista lähiseudulla. Heta löysi reipasta leikkiseuraa, mikä on hyvä asia sekä sosiaalisen kanssakäymisen että liikunnan kannalta, sekä koiralle että meille.

Johanna saapuu keskiviikko-iltana, ja sitten olemme vihdoin koko porukka samassa kodissa. Tätä on odotettu.