perjantai 26. lokakuuta 2012

Elämänmeno

Mitään järisyttävää ei ole parin viime viikon aikana tapahtunut. Töissä jatkuu kova vääntö, ja Lars iskee lisää bensaa liekkeihin viikkojen edetessä. Finchleyssa vuokraisäntäpari oli viikon verran poissa, mikä oli hauskaa vaihtelua. Kun satuin olemaan kotona, Srinivas luukutti itämaista musiikkia ja minä kuritin kitaraa. Vuokraemännän naapurilleen lähettämä kortti jaettiin vahingossa meidän postilaatikkoomme. Tekstipuoli ylöspäin lattialla oleva kortti paljasti emännän toiveen siitä, että talossamme ei ole ollut 'ongelmia' heidän ollessaan poissa. Talon postdoc-väki ei siis ole saanut osakseen luottamusta, mutta Timo Jutilan sanoin, mitään ongelmia ei ollut.

Asunnon metsästystä en ole virallisesti vielä aloittanut, mutta kävin tarkastamassa yhden UCLn kautta mainostetun yksiön. Asunto sijaitsi ilmoituksen mukaan Queen's Parkissa, joka on erittäin miellyttävä, siisti ja vehreä alue. Totuus oli kuitenkin hieman toisenlainen, sillä talo olikin pari korttelia etelään Queen's Parkista, alueella nimeltä Kilburn. Kämppä oli yllättävän kohtuullinen hintaansa nähden, ja työmatka täältä olisi kutistunut n. 25 minuuttiin. Katu oli kuitenkin hieman levoton, ja muutenkin omatunto käski malttaa vielä näin aikaisessa vaiheessa. Päädyimme siis passaamaan tarjouksen.

Kävin katsomassa hehkutetun elokuvan Looper ystäväni Juhan kanssa. Bruce Willis omisti, mutta teos jätti vähän kylmäksi. Osansa oli varmasti silläkin, että Tottenham Court Roadin Odeonin sali nro. kaksi osoittautui tekniikaltaan puutteelliseksi. Hinta oli 1-2 puntaa alempi kuin Leicester Squaren teattereissa, mutta kangas oli liian pieni, ja saundeista puuttui tukeva basso. North Finchleyn Vue on toistaiseksi listani ykkösteatteri hinta-laatu-suhteeltaan. Sinne on siis mentävä hiljentymään Skyfallin äärelle heti ensi viikolla.

Elokuvista puheenollen, päätimme ystäväni Ilonan ja Alen kanssa pyrkiä järjestämään pienen, yksipäiväisen suomalaisen elokuvan festivaalin syksyllä 2013 kaupungissa. Apurahahakemukset ovat sisällä, ja pieni teatteri Islingtonissa on katsottu valmiiksi. En lähde vielä enempää hehkuttamaan siltä varalta että universumi sanoo hankkeelle ei. Tässä näyttäisi olevan kuitenkin juuri sopivan suuruusluokan harrastus armottoman laskennan rinnalle.

Edessä on viikonloppu isänmaassa. Harmikseni Norwegianin koneessa ei tällä kertaa ole nettiyhteyttä.