maanantai 9. heinäkuuta 2012

All-England Club ja datailua

Perjantain työpäivä venähti lähelle puoltayötä kun innostuin virittelemään uutta työkonettani taistelukuntoon. Asentelin ja testailin paketteja, viilasin käyttöliittymän asetuksia ja mikä tärkeintä, sain käännettyä kvanttimekaanisen simulointisoftan VASPn yhden ytimen version koneelleni. Maanantaina onnistuin jatkamaan kääntämällä ohjelman rinnakkaisversion sekä omalle koneelleni että yliopiston laskentaklusterille. Testiajot tuottivat järkevää fysiikkaa. Voitto oli makea.

Näiden tapahtumien väliin osui kohtuullisen touhukas ja varsin hauska viikonloppu. Lauantaina tapasin Tomin ja Reetan Camden Townissa ennen puoltapäivää. Pyörimme eloisalla, ehkä jopa basaarimaisella alueella Camden Lockin ympäristössä jonkin aikaa, minkä jälkeen suuntasimme Haggerston Parkiin. Täällä oli ilmoitettu aktualisoituvan tapahtuma nimeltä Dog Olympics, jonka Tomi ja Reetta olivat bonganneet Time Outista. Paikanpäällä kävi yllättäen ilmi, että tapahtuma oli äkkiseltään siirretty toisaalle. Puistossa työskentelevä puutarhuri neuvoi meidät ystävällisesti läheiselle Pollard Rowlle, jossa tiedossa olisi 'an old Victorian clubhouse', korvaava tapahtumapaikka.

Löysimme perille ja kävimme sisään. Talo oli tupaten täynnä koiria omistajineen. Tunnelma oli tiivis ja meluisa. Kävimme alakerran suurimpaan huoneeseen, jossa oli selvästikin meneillään ohjelmaa. Salin perällä oli suurehko lava, jossa tapahtumaa juonsi naiseksi pukeutunut mies jättimäisen sydänkuvion keskellä. Shown varsinaisesta sisällöstä oli vaikea saada selkoa, mutta yleisö nautti olutta ja näytti viihtyvän.

Jatkoimme bussilla etelään kohti Shoreditchia Cityn reunamilla. Täältä löytyi kokonainen popup-kauppakeskus kahdessa kerroksessa, ilmeisesti metallikonttien sisään rakennettuna. Kävimme kääntymässä legendaarisessa Ten Bells -pubissa, mutta asetuimme lopulta viereisen korttelin perusvarmaan The Guniin. Täällä sain ensikosketuksen All England Lawn Tennis and Croquet Clubin vuotuiseen tennismittelöön eli Wimbledonin turnaukseen. Käynnissä oli naisten finaali, jossa Serena Williams kukisti vastustajansa Agnieszka Radwanskan. Peliä oli hauska seurata. Tomi ja Reetta olivat onnistuneet saamaan liput edellisen viikon perjantaina paikanpäälle, ja juttujen perusteella ja matsia ruudulta seuratessani saatoin uskoa että kokemus oli hieno.

Iltapäivän aikana ehdin pyytää eräästä pyöräliikkeestä näiltä kulmilta maantiepyörää pikaiseen koeajoon, mutta koska en ollut valmis jättämään 1500 punnan panttia tiskille, pyörä jäi testaamatta. Toista se on Helsingin Lauttasaaressa, jossa kuka tahasa 'kynäniska' saa taluttaa päälle tonnin pyörän kadulle ilman anelua. Kävelimme myös pyynnöstäni 30 St Mary Axen juurelle. Rakennuksessa on mielestäni jotakin erityistä hohdetta, josta osa tosin haihtui päästessäni tornin pihalle seisoskelemaan.

Illalla testasin ensi kertaa elokuvan vuokraamista iTunes-nettikaupan kautta. Borat latautui iPadille noin vartissa, jonka jälkeen aloitin katsomisen, eli korkkasin 48 tunnin laina-ajan. Laatu oli varsin hyvä, vaikka olin valinnut HDta heikomman option. 2.5 punnan hinta oli myöskin kohtuullinen, varsinkin kun ei tarvinnut lähteä Finchleyn Blockbusterssiin saakka talsimaan. Itse elokuva oli hyvä.

Viikonlopun aikana jutustelin alivuokralaiskaverini Srinivasin kanssa yhtä ja toista. Sain kuulla että talon keittiötä vaivaava mikroaaltouunin puute johtuu siitä, että vuokraemäntämme ei halua 'saastuttaa' ruokaa mikroaalloilla. Srinivas oli kemian tohtorina aikanaan yrittänyt toppuutella tätä huolta, ja mietimme pitäisikö minun yrittää vuorostani. Ehkä pärjäämme ilman. Srinivas kertoi muutenkin preferoivansa tulta ruuanlaitossa, jos sitä vain oli saatavilla. Mies tarjosi lennosta minulle viipaloidun hunajamelonin keskustelun lomassa.

Iltapäivällä oli jälleen vuorossa tennistä. Tapasimme tavallisen seurueen kanssa The Albion pubissa Fleet Streetin ja New Bridge Streetin kulmassa Cityssa. Kuten kaikki tietävät, vastakkain olivat Roger Federer ja Andy Murray, Britannian suuri toivo.

Matsi oli järkyttävän hyvää viihdettä, ja sitä kesti tuntitolkulla. Pöydässä oli olutta, mutta pubi pysyi pallojen aikana hiljaisena. Federerin kannattajina olimme toki äärivähemmistössä. Tomin yllytyksestä päätin ensi vuonna yrittää saada peruutuspaikkoja jonkin alkuerän matsiin. Tämä omintakeinen spektaakkeli on nähtävä iholta.

Päätin viikonlopun vuokraamalla iTunesista elokuvan The Grey. Elokuva oli masentava mutta varsin hyvä. Seuraavana päivänä kerroin kokemuksesta Srinivasille, joka nauraen suositteli minua vaihtamaan intialaiseen, reippaampaan tuotantoon.