sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Talvi

Totta se on, talvi on saapunut Lontooseen. Lunta on satanut pari päivää, ja vaikka keskusta on loskan vallassa, täällä kukkuloilla sää on rehellisesti sanoen melko talvinen. Ulkoilua on pitkin viikkoa riittänyt, ja lumi saa tietysti Hetan koviin täpinöihin. Meille muille siitä tulee näin aluksi lähinnä kotoisa olo.

Coldfall Wood on saanut kohtuullisen lumipeitteen, ja siellä kelpaa kirmata.

Tällä mm. Sherlock ja Scruffles -nimiset kaverit ovat kilpaa juoksuttaneet Hetaa. Lumen ansiosta puistossa voi pyöriä normaalia myöhempään illalla. Tosin väliin on muistettava ottaa viilentävää makoilua.

Kävimme viikolla testaamassa Mussen keskustan japanilaisen ravintolan, Midorin. Täällä ainakin kala oli erinomaista, ja hinnat ovat selvästi kaupungin keskustaa alhaisemmat. Tulemme uudelleen.

Loppuviikosta lähdin mukaan eräässä UCLn baarissa järjestettyyn pub quiziin eli tietovisailuun. Laitoksellamme mutta eri ryhmässä äskettäin aloittanut Josh johti joukkuetta, ja itse olin mukana lähinnä tunnelmaa nostattamassa. Emme yltäneet palkintosijoille, mutta hauskaa oli.

Lauantaina kiersimme Parliament Squaren ja Whitehallin kautta National Portrait Galleryyn tarkastamaan Katen tuoreen "kohumuotokuvan". Yhtä kuohuttava se oli livenä kuin lehtikuvissakin. Snadi mutta ytimekäs Marilyn Monroe -näyttely oli myös tsekkaamisen arvoinen.

Täältä matka jatkui Brick Lanelle syömään kohtuulliseen Cinnamon-ravintolaan ja sieltä Shoreditchin halki Old Streetille.

Sunnuntaina tiemme kävi erinomaisen Brew Dog -oluttuvan kautta Angeliin. Märkä sää lannisti sen verran, että suunniteltu Upper Streetin fiilistelykävely typistyi myöhäiseen lounaaseen. Bussi 43 toi seurueemme takaisin Musseen. Vuorossa on vielä Djangon klo. 20 näytös, ennen kuin raaka työviikko käynnistyy jälleen kerran.