tiistai 9. lokakuuta 2012

Kovaa peliä

Ystäväni Mikko ja Riku viettivät pidennetyn viikonlopun kaupungissa. Lyöttäydyin tietenkin mukaan toimintaan, ja erittäin hauskaahan siitä tuli. Ensimmäisenä kohokohtana oli musikaali Billy Elliot, joka eittämättä pesi tähän asti kokemani saman lajin teokset kohtuullisella marginaalilla. Karskin 1980-luvun työläiskulttuurin ja modernin tanssin välillä tasapainottelevasta pohjois-englantilaisesta pojasta kertova tarina oli koskettava, dramaattinen ja hauskakin. Elton Johnin partituuri tarjosi jykevän soundtrackin eeppiselle kertomukselle. Hyvä näin.

Tämän lisäksi viikonloppuun kuului kuuluisan Ministry of Soundin keikka Elephant and Castlessa sijaitsevassa klubin alkuperäisessä juhlatilassa. Äänentoisto toimi hyvin. House-musiikki hakkasi niin että se tuntui rintakehässä. Kokemus oli hieno. Hienoa oli myös se, että ystäväni Juha liittyi seuraamme illaksi.

Viikonlopun kruunasi Englannin Championship-liigan ottelu Crystal Palace vs. Burnley. Peli oli näistä ensimmäisen joukkueen kotiottelu, ja se päättyikin onnellisesti 4-2. Tunnelma katsomossa oli ajoittain huikea, ja kuten tuloksesta nähdään, maaleja matsissa piisasi.

Paluumatkalla keskustaan teimme kunniaa junan ikkunasta näkyvälle Millwallin kotistadionille. Kyseessä kun on Timo Soinin lempijoukkue.

Päivien kuluessa tuli todettua The Black Friar -pubin erinomaisuus, Cittie of Yorken toimivuus ja Queen's Larderin takuuvarma viihtyisyys. Kensington Courtilta löytyvä italialainen ravintola Arcadia oli positiivinen yllätys.

Paluu arkeen kävi sunnuntaina työhuoneen kautta. Touhu laitoksella on päässyt lukukauden myötä reippaaseen vauhtiin. Arkista puurtamista rytmittävät ryhmäpalaverin lisäksi kaksi viikottaista seminaaria, joista ensimmäiseen kuuluu mahdollisimman tuoreiden ja kiinnostavien maailmalta tulevien tulosten esittely sekä raportti viimeisen viikon aikana tapahtuneista merkittävimmistä maanjäristyksistä. Toinen seminaari koostuu lähinnä kutsuttujen, varsin kovatasoisten puhujien esitelmistä. Meininki on välitöntä ja keskustelu suomalaisittain mitaten erittäin vilkasta. Tämä porukka haluaa todella selvittää miten planeetta kuin planeetta toimii. Itse ilmoittauduin pitämään maanjäristyskatsauksen marraskuun lopulla.

Kotona Finchleyssa suihkulle suoritettiin alkuviikosta remontti, jossa kiertämällä toimivat hanat korvattiin vivuilla toimivilla versioilla. Itselleni ilmoitettiin kirjallisesti että suihkussa tulisi maanantai-aamuna käydä klo. 9:00 mennessä, mutta klo. 8:30 oveeni koputettiin ja vuokraemäntäni ilmoitti asiallisesti että suihkutila on purettu putkimiesten tuloa varten. Mikäs siinä, ei päivä ilman suihkua kaada armeijan käynyttä miestä.

Vastaava tilanne kuitenkin toistui vielä seuraavana aamuna, kun remonttia oltiin tulossa viimeistelemään, ja vuokraemäntäni valmisteli kylpyhuoneen jälleen hyvissä ajoin, tällä kertaa 7:30 maissa. Nielin tappioni, mutta aamiaisella saamani spontaani luento astrologiasta alkoi jo hieman latistaa tunnelmaa.

Illalla suihku oli tuliterässä kunnossa. Hyvä niin, sillä olin aikalailla päättänyt käyttää sitä vaikka väkisin.