tiistai 27. marraskuuta 2012

Muswell Hill

Ensimmäinen viikko uudessa kodissa tulee täyteen huomenna. Tämän lyhyen kokemuksen perusteella Muswell Hill ja asunto muodostavat loistavan kombon. Katumusta ei ole.

Asunto on suomalaisittain pieni. Neliöitä ei asuntoilmoituksissa täälläpäin juuri mainita, ja kysyttäessä vuokraemäntä suoritti asunnon koon arvioinnin jalkavoimin. Itse arvioin neliöitä olevan n. 30, joista jokainen on fiksusti käytetty.

Kyseessä on siis kaksio, pienellä makuuhuoneella. Keittiö ja olohuone ovat samassa tilassa. Asunto on moderni, ehkä viime vuosituhannen lopulta. Yhtäkään kaistaletta kokolattiamattoa ei täältä löydy, vaan lattiaa peittää laminaatti ja kaakelit. Suihku on ns. power shower, joka lämmittää veden in situ. Luulin ratkaisua surkeaksi, mutta itseasiassa ei ole hullumpaa painaa vaan nappia ja saada juuri sopivan lämpöistä vettä ulos kohtuullisella paineella ilman viivettä.

 
Tässä maisema ulkona.

Muswell Hillin keskusta on n. kilometrin kävelymatkan päässä. Tämän edvardiaanisen asuinalueen kadut ovat hiljaisia ja viihtyisiä.

Keskusta on pieni mutta kodikas. Täältä löytyy astetta laadukkaammat ruokakaupat Marks & Spencer Simply Food ja Sainsbury's. On myös dedikoitu kalakauppa, viinikauppa, sekä useita kahviloita ja leipomoita. Design-meininkiä ja muuta fiinimpää on myös tarjolla.

Keskellä pääkatua sijaitsee kirkkoon rakennettu O'Neill's, joka on todettu toimivaksi paikaksi ainakin sunnuntai-iltana.

Kortteleiden välistä pilkottaa Lontoon keskusta etelässä. Näky on pimeän aikaan vaikuttava. Canary Wharf ja City loistavat komeasti.

Ei sovi unohtaa Muswell Hillin omaa elokuvateatteria. Täällä kävin katsomassa elokuvan Argo ystäväni Juhan kanssa. Suosittelen niin elokuvaa kuin teatteriakin.

Johannan käydessä kaupungissa visiitillä toissaviikonloppuna kartoitimme myös ulkoilualueita. Läheinen Alexandra Park on siisti ja laaja puistoalue.

Puistosta avautuu niin ikään näköala Lontoon keskustaan.

Säyseälle paimenellemme Hetalle ehkä vielä mieluisampi ulkoilualue tulee olemaan Coldfall Wood. Täällä ei muita ihmisiä kuin koiranulkoiluttajia tullutkaan vastaan.

Lähimmistä pubeista paras tähän mennessä on koiraystävällinen Maid of Muswell. Ruoka ja juoma oli hyvää.

Työmatkani sujuu nykyisin suoralla bussilla. Kokonaismatka-aika on n. 45-60 min., riippuen vuorokaudenajasta. Ilokseni huomasin että samainen ydinkeskustaan kulkeva bussi liikennöi ympäri vuorokauden, pisimmän vuorovälin ollessa aamuyön tunteina 12 min. Ei paha!

Uskoisin että tulemme viihtymään täällä. Fiilis on erittäin hyvä.