maanantai 12. marraskuuta 2012

"...And liberty she pirouette, when I think that I am free."

Viime perjantaina, vain viikko sen jälkeen kun olin aloittanut aggressiivisen asuntojahdin, löysin etsimäni. Pieni mutta moderni ja hyväkuntoinen kaksio Cambridge Gardens -nimisellä kadulla Muswell Hillissä odottaa allekirjoittaneen muuttoa ensi viikon keskiviikkona. Olo on varmasti verrattavissa Peter Gabrielin kokemuksiin Solsbury Hillillä, siitä otsikko.

Muswell Hillin olimme Johannan kanssa asettaneet ensisijaiseksi tavoitteeksi, sillä se kertakaikkiaan vaikuttaa olevan varsin miellyttävä kaupunginosa ja myöskin koiranomistajille sopiva paikka. Alueella on kaksi suurehkoa puistoa, ja lähin koiraystävällinen pubi löytyy vain muutaman korttelin päästä tulevasta asunnostamme. Pääkadulta näkee Cityn pilvenpiirtäjien loisteen, ja kauppaa ja ravintolaa löytyy jos jonkinlaista. Asuntojahdin aikana ehdin nähdä hyvinkin komeita asuntoja näiltä kaduilta, mutta tuntuu oikealta aloittaa rauhassa näin hieman vaatimattomammin.

Työmatka tulee tästedes sujumaan bussilla. Linja-auto nro. 134 kulkee yhdellä vaihdolla ja pahimmillaan ruuhka-aikaan noin tunnissa matkan Muswell Hillista Bloomsburyyn, joten mikäs siinä on istuskellessa. Samalla Oyster cardin hinta putoaa vähän päälle 70 puntaan kuussa. Halpaa kuin saippua.

Samainen bussi kuljetti minut viime tiistaina North Finchleyn Vue-teatteriin kokemaan elokuvan Skyfall. Ja olihan se loistava elokuva, kuten odottaa sopi. Oli ilahduttavaa bongata tuttuja kuvia kaupungista sykkeen lomassa. On pakko myöskin todeta, että tämä 'maaseututeatteri' pesee kokemukseni mukaan keskustan vastaavat tekniikaltaan ja tiloiltaan. Ja hintakin on alle kympin. Eläköön Finchley!