tiistai 2. lokakuuta 2012

Paluu

Viimeiset pari viikkoa ovat olleet ennenäkemättömän toimintapitoisia. Hauskaa on ollut, mutta intensiivinen paahtaminen niin töissä kuin töiden ulkopuolellakin on vaatinut veronsa puuttuvien blogikirjoitusten muodossa. Tässä sitä herkkua jälleen piisaa.

Serkkuni Kalle vietti pitkän toissaviikonlopun kaupungissa. Keissi oli erinomaisen hauska. Kolmessa päivässä ehti puuhata monenlaista, ja silti ylilyönneiltä vältyttiin.

Lauantaina kierrettyämme ydinkeskustaa sekä henkilökohtaista lempiseutuani Citya, päädyimme Kallen Clapham Southissa sijaitsevan hotellin ja tietysti Imperial War Museumin kautta Turnham Greeniin George IV -nimiseen pubiin, jossa järjestettiin Headliners-komediaklubin stand-up-ilta. Paikka oli erittäin tunnelmallinen ja läpän taso korkea. Pöydässämme istunut irkkupariskunta oli hupaisaa seuraa.

Seuraavana päivänä tuli koettua mm. London Eye ja Thamesin-risteily. 26 punnan paketti oli hintansa väärti. Tässä näkymä Eyen huipun tienoilta.

Tavattuamme niin ikään kaupungissa viikonlopun yli olleet Tomin ja Paulan hauskan Sunday roastin merkeissä, päädyimme French Housen kautta Camden Towniin The Monarch -nimiseen rockluolaan. Kokeneen oloinen ja varsin uskottava coverbandi vyörytti brittiläistä rautaa ilmoille asiaankuuluvassa miljöössä. Iron Maiden, Motörhead, Judas Priest, Black Sabbath ja muut sopivat viikonlopun henkeen kuin nyrkki silmään. Toista iltaa peräkkäin missasimme viimeiset metrot, mutta bussit kulkivat uskollisesti.

Maanantaihin mahtui vielä lounas Taikan ja Nikon kanssa Sohon Honest Burgersissa sekä British Museumin egyptiläiset reliikit. Lähtödrinkeille suuntasimme Queen's Larder -pubiin, josta löysimmekin sattumalta Tomin ja Paulan. Hauska sattumus poiki lasilliset Pimm'siä.

Työviikko oli armoton ja päivät pitkiä. Viime viikkojen simulaatioiden yhteen kokoaminen ja kunnollinen analysoiminen tulevana torstaina koittavaa ryhmäpalaveria varten on ollut tuhtia mutta äärimmäisen kiinnostavaa hommaa. On kertakaikkiaan uskomatonta, että käytössämme on matemaattinen yhtälöryhmä, johon olennaisesti syötetään sisään atomien tyypit ja niiden keskinäinen järjestys, ja tuloksena on kokeita vastaava ennuste erinäisille mitattaville fysikaalisille suureille, mitä erilaisimmissa tilanteissa. Tämä 'ab initio' -laskenta on raakaa fysiikkaa joka saa oikeutuksensa siitä että se toimii. Kunnia olkoon niille jättiläisille jotka tulivat ennen meitä hupparipäisiä kynäniskoja!

Viime viikonloppuna vietettiin veljeni Laurin ja hänen morsiamensa Venlan häitä. Juhla oli upea ja rento samalla kertaa. Kyllä velipoikien kelpasi.

Paluu kotiin sunnuntaina tapahtui toimiston kautta, mutta nyt tahtia voi taas hieman höllätä loppuviikkoa kohti. Maanantaina istuin lyhyesti oluelle ystäväni Juhan kanssa, joka on muuttanut vuodeksi kaupunkiin. Tämä tuskin jäi viimeiseksi kerraksi kun näin tapaamme. Suureksi ilokseni ystäväni Mikko ja Riku ovat tulossa viikonlopuksi kaupunkiin, joten hauskaa on varmasti jälleen luvassa.