tiistai 14. tammikuuta 2014

Uusi alku

Joulu sujui täydellisen rentoutumisen merkeissä perheen kesken. Syömisen ja juomisen keskeytti lähinnä muutaman kerran päivässä suoritettu joulukävely, jolla vakoilimme varakkaampien ihmisten pihoja ja ikkunakoristeluja. Johtopäätös näiltä ja joulua edeltäneiltä lenkeiltä on eittämättä se, että täälläpäin osataan laittaa paikat koreaksi ja nätiksi kun niin päätetään.

Heta oli tietysti sonnustautunut juhlasesongin mukaisesti. Kuvassa myös välittömän suosion saavuttanut uusi palsternakka-lelu.

Välipäivinä vietimme aikaa kaupungilla. Johanna sai minut taivuteltua antamaan Brixtonille vielä uuden mahdollisuuden, ja tällä henkilökohtaisella kolmannella kerralla paikka viimein tärppäsi. Brixton Villagen hipster-henkiset ruokailupaikat ja kuppilat näyttivät varsin kutsuvilta, ja craft beeria myyviä pikkukauppoja tuntui tulevan vastaan joka kulman takaa. Eräänlainen Saksan lippua muistuttava kangas oli joutunut tässä kauppahallissa jostakin syystä epäsuosioon.

Läheinen ja niin ikään Brixton Marketiin kuuluva halli Market Row oli ehkä jopa tätä ensimmäistä parempi. Olutostosten jälkeen pysähdyimme pizzalle Johannan suosittelemaan Franco Manca -pizzeriaan. Aidon italialaistyylinen pizza oli varsin maittavaa.

Lounaan jälkeen käpyttelimme lähikaduilla. Henki näillä seuduilla oli ankeahko mutta konstailematon.

Seuraavana päivänä nautimme maittavan brunssin Charlotte Street Hotelissa, jonka jälkeen putkahdin muutamaksi tunniksi töihin. Fitzrovia alueena on alkanut tuntua entistä kiinnostavammalta aivan viime aikoina. Hipster-, bisnes- ja yliopistomeiningin sekoitus näteillä ja verrattain hiljaisilla kaduilla toimii hienosti. Laitoksemme pikkujoulujen jatkopaikkana toiminut craft beer -pubi Draft House on yhden käynnin perusteella mainio paikka joka toiminee syynä viettää aikaa kyseisellä alueella jatkossakin.

Uusivuosi vaihtui railakkaissa merkeissä Saran ja Davidin luona Rugeleyssa, jonne jäimme tällä kertaa yöksi. Loppuviikko kuluikin sitten valmistautuessa Johannan ja Hetan muuttoon ja viimeisiä yhteisiä päiviä Mussessa fiilistellessä. Niin paljon hienoja hetkiä on mahtunut yhteiseen vuoteemme täällä, että Muswell Hill tulee takuulla säilymään muistoissamme aina. Lähtöä edeltäneenä iltana, viimeisellä iltalenkillä Hetan kanssa pysähdyimme hetkeksi hiljentymään tämän seikan kunniaksi. Kiitos, Musse!

Seuraavan viikon loppuun mennessä oli Kuopiossa Johannalla ja Hetalla uusi koti pystyssä. Kuopio antoi itsestään sangen positiivisen vaikutelman, vaikka vielä itse paikalla ollessani olikin pimeää ja sumuista. Järviä ja lampia tuntui pilkottavan joka paikassa, tiet olivat leveitä ja hiljaisia ja ihmiset jämptejä joskin hieman juroja. Erityisesti alue nimeltä Saaristokaupunki räjäytti tajuntani – täällä selvästikin eletään hyvin. Kesää odotellessa!

Kohta on itsellänikin aika valmistautua muuttoon. Toistaiseksi olen paikannut perheen poissaoloa runsaalla työnteolla, joka on oikeastaan tuntunut hyvältä. Toista vuotta jatkuneen työn kasvattaman viljan niittäminen on hyvässä vauhdissa. Viikate heiluu todenteolla. Korkkasin iltojeni iloksi Netflixin ja sieltä kehutun sarjan Breaking Bad. Näillä mennään kohti uutta nousua.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu