sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Oxford

Sunnuntai aamuna päräytin undergroundilla King's Cross St. Pancrasin kautta Paddingtonin juna-asemalle ja juuri ajoissa Oxfordin-junaan. Olimme sopineet Oxfordissa asuvan ystäväni ja fyysikon Kallen, sekä Kumpulasta Britteihin työmatkalle tulleen Anen ja Kumpulassa tutkijavaihdossa olleen UCL:laisen Anan kanssa viettävämme päivän kyseisessä maineikkaassa yliopistokaupungissa.

Juna puski halki vehreän maaseutumaiseman, ja reilun tunnin päästä olimme perillä. Tuntui rauhaisalta astua pieneen ja hiljaiseen juna-asemaan ja lähteä suunnistamaan matalien kivitalojen reunustamia katuja.

Päivä sujui letkeästi näyttäviä collegeja pällistellessä, Thamesin rantaa kävellessä ja pubeissa istuskellessa. Kaupunki on kaunis ja siisti. Julkisivujen takana tunnetusti toimii yksi maailman parhaista yliopistoista (Shanghai-rankingissa Oxford on sijalla 10, kotiyliopistoni UCLn toki mahtuessa niin ikään parhaan 20 joukkoon), mutta näin turistina paikka näyttäytyi ennenkaikkea viihtyisänä pikkukaupunkina.

Palatessani iltahämärään Paddingtonin asemalle muistin, kuinka valtava Lontoo onkaan. Kaupungin melskeessä tuntui jo olevan jotakin kotoisaa.

1 kommenttia:

12. kesäkuuta 2012 klo 11.13 , Anonymous äiti kirjoitti...

Teet selvää jälkeä Oxfordistakin! Yritin tunnistaa poydasta mista pubista on kyse muttei onnistunut;)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu