torstai 31. toukokuuta 2012

Kaupunkiin

Vaikka Finchleyssa ei sinänsä ole mitään vikana, päätimme viettää päivän Lontoon keskustassa. Halusin varmistaa ettei perjantain työhön saapuminen mene sekoiluksi, ja lisäksi halusimme tutustua Bloomsburyn kaupunginosaan, joten ensiksi otimme undergroundin Finchley Centralista Eustoniin. Matka kesti juuri sen 20 minuuttia jonka vuokraemäntä oli luvannut sähköpostissaan aikanaan. Tähän päälle kävelyt molemmissa päissä, ja työmatkani näyttäisi olevan noin puoli tuntia. Ei paha!

Tuleva pomoni neuvoi sähköpostitse saapumaan perjantaina Gower Placen puoleiselle sisäänkäynnille Kathleen Lonsdale Buildingiin, joten sinne suunnistimme asemalta. Katu näytti tältä:

Sisäänkäynti oli jylhä:

Viereisellä Gower Streetilla sijaitsee itse päärakennus ja muita yliopiston julkisivuja:


 

Oli hienoa huomata, että kortteleista löytyy runsaasti pubeja, joskin aamupäivällä ne olivat vielä kiinni. UCL:n oppilaskunta ylläpitää pientä baaria heti työpaikkani sisäänkäynnin vieressä. Seuraavasta korttelista löytyy The Jeremy Bentham, joka on nimetty yliopiston perustamisen voimakkaan taustavaikuttajan mukaan.

Seuraava paikka on nimeltään The Court. Ja Tottenham Court Roadilta löytyy tarvittaessa lisää. Kuten hyvä ystäväni Suomessa toteaisi, "oujee."


 

Bloomsbury on todella miellyttävä paikka tämänpäiväisen perusteella. Kävelimme parisen tuntia kortteleita, ja särmä atmosfääri, suuri ravintoloiden määrä ja runsaahkot viheralueet tekivät vaikutuksen. Ainoa ikävä puoli oli koko päivän keskustassa hieman haitannut 'roskahippusten' lentely silmiin vähän väliä. Ei näin Finchleyssa.

Päädyimme seuraavaksi lounaalle Soho Squarelle ja sieltä drinkille läheiseen pubiin. Johanna vanhana Britannian-asukkina sivisti minua pitkin päivää, ja opin mm. mikä on ero public housella ja free housella. Ensimmäinen tarjoaa vain tietyn panimon juomia ja jälkimmäinen vapaasti mitä vaan. Kuvassa taustalla näkyy kaikki liikkeet ja ravintolat täyttävä kuningattaren kunniaksi viritetty Union Jack -koristelu.

 

Myöhemmin halusimme vielä käväistä Islingtonissa. Päädyimme kävelemään Highburysta alueen läpi City of Londoniin saakka, missä söimme City Pointin Wagamamassa. Paikallinen työväki oli ulkona näinä alkuillan hetkinä sankoin joukoin. Johanna kertoi että näin on torstaisin Cityssa tapana.

 

1 kommenttia:

2. kesäkuuta 2012 klo 12.11 , Anonymous Lasse/faija kirjoitti...

Hienosti toimitettu blogi. Almost like being there!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu