maanantai 4. kesäkuuta 2012

Jubilee-viikonloppu

Kuningattaren 60-vuotisen valtakauden kunniaksi järjestetyn Diamond Jubileen nelipäiväinen loppuhuipentuma alkoi lauantaina. Johannan kanssa pyörimme toisaalla, lauantaina ensin hakemassa Hetalle ansaittuja tuliaisleluja Brentfordissa ja sen jälkeen viihtyisässä ja kylämäisessä Richmondissa. Jälkimmäisessä kävelimme hyvän tovin Thamesin rantaa, missä komeiden asuintalojen edustoilla oli suuri määrä porukkaa nauttimassa aurinkoisesta säästä.

Eräs ei-köyhälistöön kuuluvan oloinen kaksikko oli juuttunut veneellään toisen aluksen kiinnitysköyteen aivan laiturin edessä. Miehillä oli todella "tilanne päällä". Kamppailua seurasi kohteliaasti ehkä toistasataa ihmistä kuohuviineineen ja perheineen, ja kun vene lopulta saatiin irti, kuultiin railakas "hooray!" ja aplodit.

Pubiruoka maitti jälleen.

 

Sunnuntaina bongasimme Paula Koivuniemen Selfridgesin tavaratalossa. Sitten koitti Johannan aika lähteä kohti Suomea.

Yksin päädyin Thamesin rantaan Lambeth Bridgen lähettyville seuraamaan The Thames Diamond Jubilee Pageantia, noin tuhannen veneen, mukaanlukien itse kuningattaren ja muiden kuninkaallisten aluksen muodostamaa kunniakulkuetta. Tunnelma väkijoukossa oli juhlava mutta samalla rentoutunut. Reilun miljoonan paikalla olleen ihmisen joukossa kuuluin niihin jotka saivat tyytyä seuraamaan spektaakkelia rannalla olleista jättimäisistä videoruuduista. Se oli hienoa katsottavaa, takuulla jotakin ainutlaatuista. Väki tosin hieman hermostui nähdessään videoruudulta Lontoon pormestarin vaimon innokkaasti näpyttelevän kännykkäänsä laivansa kannella.

Maanantaina Jubilee jatkui Buckingham Palacen pihalla juhlakonsertilla, jota olin seuraamassa Hyde Parkissa jälleen kerran jättimäiseltä videoruudulta. Ihmisiä oli paikalla varmasti kymmeniä tuhansia, ja esiintyjäkaarti oli älytön: Robbie Williams, Elton John, Kylie Minogue, Tom Jones, sekä mm. Sir Paul, joka jäi itseltäni näkemättä lähdettyäni hieman ennen gaalan päättymistä kohti Finchleytä. Juhlassa viini virtasi ja laulu raikui, meininki oli sanalla sanoen erinomaista.

3 kommenttia:

6. kesäkuuta 2012 klo 20.04 , Anonymous Lasse/faija kirjoitti...

Richmond on tuttu paikka...

 
8. kesäkuuta 2012 klo 12.54 , Anonymous äiti kirjoitti...

Richmond on mainio mesta, jossa kävimme Laurin opastuksella juhannuksena '08. Veneilysähläyksestä tuli heti mieleen Kenneth Grahamen The Wind in the Willows, Alan Bennett ja Three Men in a Boat, joita kuuntelit vuosia sitten ja jotka on edelleen suosikkejamme.

 
8. kesäkuuta 2012 klo 19.36 , Blogger Eero Holmström kirjoitti...

Heh heh, kyllä, etenkin Three Men in a Boat tuli mieleen.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu